Evde Dudak Peelingi Nasıl Yapılır?





Giderek artan bu soğuk kış günlerinde cildimiz gibi dudaklarımızı da sağlıklı göstermek önem taşır. Dudak Peelingi dudaktaki ölü deriyi atarak, daha canlı ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Pürüzlü dudaklara uygulanan ruj da kötü bir görüntü oluşturur.  Bu çatlak ve pürüzlerden kurtulmak için birkaç dakikada  evde dudak peelingi yapabilirsiniz.

Şeker Peelingi
Şeker Peelingi için ihtiyacımız olan malzemeler ; Esmer veya beyaz şeker, bal, aroma, renklendirici.
Şeker, bal ve dilerseniz sevdiğiniz bir aroma veya hindistan cevizi yağı, son olarak da renklendiriciyi ekleyerek bakımınızı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra dudaklara birkaç dakika masaj yaparak yıkayın. Ardından iyi bir dudak nemlendiricisi ile tamamlayın ve pürüzsüz dudaklara kavuştunuz bile.

Kahve Peelingi
Kahve ölü deriyi arındırmada oldukça başarılı bir yöntemdir. Cildimizde olduğu gibi dudaklarımızdaki pütürlü görüntüyü pürüzsüz bir hale getirir. Kahve Peelingi için ihtiyacımız olan malzemeler ; Türk kahvesi, şeker, bal. Hepsini karıştırarak dudaklara birkaç dakika masaj yaparak yıkayın. Ardından dudak nemlendiricisi ile tamamlayın.

Çilek
Çilek, ciltteki pütürlü ve ölü deriyi arındırmada başarılı olduğu gibi sağlıklı göstermeye yardımcı diğer bir yöntemdir. Ortadan ikiye kesilen sert bir çileği hafifçe dudaklarınıza bastırarak sürün. 5-7 dakika bekledikten sonra yıkayın. Ardından dudak nemlendiricisi veya bir yağ ile nemlendirin. İşte bu kadar basit.

Bu yöntemleri haftada 1-2 kere uyguladığınız taktirde dudaklarınız her zaman ruja hazır olacak.